Idea Second Handshop

Idea Second Handshop

Idea Second HandOnder de paraplu van Julia Home is in 2010 de Idea tweedehands winkel gestart. De inkomsten komen uit de verkoop van kleding, schoenen, handdoeken, theedoeken, lakens, borden, bestek, kleine voorwerpen, tapijt en fietsen.

Er is onder meer kleding uit Nederland en fietsen uit Zwitserland. De kleding wordt uitgezocht en verkocht in de winkel.

Wat er niet verkocht kan worden, wordt uitgedeeld aan arme gezinnen en via de kinderen van het Julia Home after school project. De kleding voor de arme gezinnen gaat via de kerkelijke gemeente, die de kleding uitdeelt aan gemeenteleden en vaak ook aan zigeuners.

De fietsen uit Zwitserland worden, indien nodig, gerepareerd en verkocht in de winkel en zo krijgt het personeel ook een salaris, waarmee zij geholpen worden. De overige inkomsten worden gebruikt voor het onderhoud van Julia Home, zo zijn inmiddels de kamers opgeknapt (onder meer geverfd) en zijn de ramen vervangen door dubbelglas. Nu Julia Home is opgeknapt zullen de inkomsten worden gebruikt voor het sociale programma.

Veel artikelen in de winkel worden voor gunstige prijzen verkocht, tussen de 4 en 15 RON (1-4 euro), daardoor komen er veel klanten. En veel klanten weten dat de winkel een christelijke achtergrond heeft, waardoor veel klanten ook komen praten over hun problemen.